Compartint reflexions...


Volver al resumen

14/11/2022

Quan et preocupen els aprenentatges

Si busques a Google " a quina edat aprèn un nen a...", trobaràs més d'una resposta, en lloc d'una única realitat que hauria de ser "no es pot generalitzar ja que depèn de cada infant. S'aconsella consultar a un professional". Quan són petits, una referència són les escales evolutives que mesuren estadísticament el desenvolupament (tot i que sempre s’ha de tenir en compte els desviaments comuns, que cada individu té un ritme de creixement i de maduració diferent).

En el cas dels aprenentatges escolars, no tot el grup-classe acostuma a estar al mateix nivell. Les condicions genètiques, ambientals, de personalitat... influeixen en l'adquisició dels diferents tipus d'aprenentatges. Per exemple, l’assoliment del procés de la lectura i l'escriptura i de les habilitats matemàtiques bàsiques són instruments fonamentals per a l'aprenentatge i per tant es considera que han d'anar-se assolint entre els 5 i 7 anys. Si has observat que li costa adquirir aquests nous aprenentatges, és normal que et preocupis. Per a tu és un tema cabdal, que t’amoïna i acostuma a ocupar el teu pensament bona part del dia.

Com el pots ajudar? Cal entendre que l'aprenentatge s'ha de viure de manera natural i engrescadora:

1- estimula la seva curiositat,

2- mostra total confiança en les seves possibilitats d'èxit, i

3- facilita una actitud positiva del teu fill/a vers els aprenentatges.

Si el teu fill/a mostra clares dificultats per aprendre el que se li ensenya a l’escola, es recomana parlar amb el seu tutor/a, segur que et sabrà guiar i donar suport a l’hora de buscar els recursos i professionals específics i més adients (EAP, Neuròleg, psicòleg, pedagog...) que necessita el teu fill/a.

Evidentment, a Garbí, Centre multidisciplinar a Valls, t’oferim l’assessorament que necessitis.Volver al resumenCorreo
Llamada
Asignación
Acerca de
Instagram