Compartint reflexions...


Volver al resumen

20/12/2021

La salut mental

Aquest any la Marató tracta sobre els problemes de salut mental. És una gran iniciativa tenint en compte que les patologies psicològiques van en augment i més, després de la pandèmia per la COVID19 i el confinament viscuts per tots nosaltres.

Els problemes de salut mental són més comuns del que et penses. De fet, 1 de cada 4 persones que coneixes (tu, algú de la teva família, un amic o conegut) experimentarà algun problema de salut mental al llarg de la vida. I és més, sabies que 1 de cada 2 joves manifesta tenir angoixa? A nosaltres ens sembla suficientment greu, per comentar-ho, expressar-ho… ja que és una qüestió que ens afecta a tots.

Tots sabem que parlar de la Salut Mental és un tema bastant tabú (malgrat parlem de que vivim en una societat avançada). La realitat és que ens fa por parlar del que no coneixem, així que anem a donar un pas endavant, compartint el seu significat. La salut mental no és tan sols l'absència d'un trastorn mental.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) la defineix com "un estat de benestar en el qual la persona és conscient de les seves pròpies capacitats per afrontar les tensions normals de la vida, per treballar de forma fructífera i fer una contribució a la seva comunitat." Llavors, podem definir la bona salut mental com la que té aquella persona que és capaç de abordar els reptes de la vida diària sense que això li produeixi un malestar que no pugui afrontar.

S'han engegat diverses campanyes, com la de la Confederación de Salud Mental de España (SME) que reivindica mesures per combatre l'empitjorament de la salut mental de la població, lamentant que els efectes de la COVID 19 han agreujat la precarietat i la manca de recursos de la xarxa d'atenció en salut mental a Espanya.

I què faràs tu? Seràs dels que mira cap a un altre costat, o pel contrari, intentaràs ajudar compartint experiències, cercant solucions, teràpia….

Tenir cura de la nostra salut mental al llarg de la vida és tan important com vèncer els prejudicis que es puguin tenir amb el tema del tractament psicològic, totalment necessari per ajudar-nos a assolir una salut mental sanejada des de la joventut a la vellesa.

Recorda, la teva salut t'afecta a tu i a tots els que t'envolten, tant positiva com negativament. Si tens dificultats per afrontar el teu dia a dia, demana ajuda.Volver al resumenCorreo
Llamada
Asignación
Acerca de
Instagram