Compartint reflexions...


Volver al resumen

25/04/2022

Entre roses i llibres, ens decantem sempre per una bona lectura !

Ja ha passat Sant Jordi: la celebració, les paradetes de llibres, moments per a compartir amb la parella/família/amics, roses, detallets… i què et queda d'aquest dia, a banda d'un bon record?

Un llibre que espera ser llegit.

Si ets un lector/a acèrrim/a, segur que ja hauràs olorat les seves pàgines, fullejat i començat a llegir els primers capítols. No necessites que ningú t'animi. Segurament que des de que erets ben petit/a, a casa teva veies al pare o la mare amb un diari, revista o llibre a la mà; uns aficionats a la lectura que et van incentivar l’interès pels contes, llibres, còmics… a endinsar-te en les seves històries, imaginar d'altres mons o conèixer més el que t'envolta. I és que la clau per a fomentar els hàbits de lectura en els infants és observar el model que ens ofereixen els adults i fer partícips de la lectura als petits/tes de la casa des d'una edat primerenca.

Una pregunta obligada és: fas el mateix amb els teus fills? Segurament sí.

I ets conscient dels beneficis que els aportes? Aquí potser, dubtaries una mica més.

Primer de tot, llegir amb el teu fill/a l’ajudarà a desenvolupar la motivació per a la lectura. I a través de la lectura obtindrà enormes beneficis a nivell d'aprenentatges (ampliar el seu vocabulari, millorar l'ortografia i redacció, així com incrementar la comprensió lectora), però el més important encara és que si ho fas conjuntament, propiciaràs un adequat vincle. Què més es pot demanar?

Per altra banda, si llegeix sol, augmentarà la seva autonomia i aprendrà a concentrar-se i romandre quiet durant períodes de temps cada cop més llargs (el que li serà molt beneficiós quan vagi al col·legi).

Si aconseguim realment que el menor s’interessi per la lectura, estaràs saciant les seves ganes de saber, de conèixer sobre el món que l’envolta, i l’imaginari també. L’ajudarà a raonar, a fer-se plantejaments sobre les experiències i fets que s’expliquen, a parlar sobre el tema, a compartir-ho amb la gent que l’envolta (aquí pots aprofitar per propiciar l’esperit crític sobre el seu contingut).

Proporcionar als més petits llibres sobre diversos temes, els brinda una àmplia gamma d'informació, alhora que poden ensenyar-los valors per a la vida com compartir, ser amable i respectar la diversitat (què és una part fonamental per créixer i adaptar-se en la nostra societat).

Tant si ets un enamorat/da de la lectura com si no, et recomanem inculcar aquest hàbit els teus fills/es, ja has vist tots els beneficis que aporta.

Des de Garbí, t’animem.Volver al resumenCorreo
Llamada
Asignación
Acerca de
Instagram